Zelf denken in de onderbouw

Gratis webinarZelf denken in de onderbouw door Jan van Nuland

Op dinsdag 8 maart in de week van hoogbegaafdheid van 19.30 tot 21.00 uur

Meer informatie en aanmelden: Gratis Webinar Zelf Denken / HB & Onderwijs | Talent3XL

Ter gelegenheid van de week van de Hoogbegaafdheid geef ik dinsdagavond 8 maart a.s. van 19:30-21:00 uur een gratis Online Webinar over onze leergang zelf (leren) denken voor de onderbouw van het basisonderwijs: Werken met conceptmaps en 20 MIP-kaartjes.

Steeds meer scholen zijn op weg van onderwijs voor begaafde kinderen naar begaafd onderwijs, zoals Minka Dumont het zo treffend zegt. Van vroeg-signalering met lijstjes naar stimulerende signalering van de onderwijsbehoeften. Op een andere pagina schets ik wat dat volgens mij zou kunnen betekenen.

Een eerste stap zou kunnen zijn: stimuleren van zelf denken in groep 1, 2, 3 en 4. Hoewel er veel materiaal te koop is, is er weinig materiaal waarmee de kinderen, zeker niet degenen die nog niet kunnen lezen,  het zelfstandig denken kunnen oefenen. En ik bedoel dan analytisch, kritisch en creatief denken. Ook de bekende denksleutels kunnen de kinderen niet onafhankelijk van de juf of meester gebruiken om zelf over een thema na te denken. En autonomie is nu juist de component van motivatie waar begaafde kinderen volgens onderzoek het meeste behoefte hebben.
Waar en wanneer?

Titel
Zelf denken in de onderbouw

Datum
2022-03-08

Locatie
Online
Waar en wanneer?