Ouderavond Peers for Parents

Unieke eerste Peers4Parents-avond in de week van de hoogbegaafdheid op 10 maart 2022 in Almere

Georganiseerd door SWV Passend Onderwijs Almere en het PlatformHB-Almere in het kader van het HB-subsidieproject.

Wil jij graag: • ontdekken hoe je je (hoog)begaafde kind nog beter kunt begrijpen? • handvatten vinden om je kind nog beter emotioneel te kunnen begeleiden? • de communicatie en relatie met je kind, partner en/of omgeving verbeteren?

Maak kennis met de thema’s van Peers4Parents. Ouders van (hoog)begaafde kinderen ervaren andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste ouders. Begaafde kinderen zijn creatief, denken diep door en hebben een hoog bewustzijn. Zij beleven hun innerlijke wereld en alles daarbuiten zeer intens. Deze intensiteit is voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten. Het begaafde kind, op zijn beurt, voelt zich vervolgens vaak niet begrepen. In het ergste geval kan het kind zich niet spiegelen aan de omgeving en ontwikkelt het mogelijk een verkeerd zelfbeeld. Wetende dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk, staat bij Peers4Parents de begeleiding van de emotionele ontwikkeling van begaafde kinderen centraal. Bij Peers4Parents ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen tussen ouders onderling. Ouders vinden herkenning, erkenning, bevestiging en ontwikkelen daarnaast hun eigen zelfbewustzijn. Uniek aan Peers4Parents is dat ouders ondersteunt worden in het vinden van hun eigen, persoonlijke manier om hun kinderen emotioneel te begeleiden. Ouders vinden ‘empowerment’ zodat ze vanuit hun eigen kracht naast hun kind kunnen staan. Peers4Parents is gebaseerd op het boek van James Webb ‘De begeleiding van hoogbegaafde kinderen.’ Tijdens deze avond staat het thema ‘Communicatie de sleutel tot relaties’ centraal. Je maakt kennis met het concept van Peers4Parents en waarom dit belangrijk is voor ouders, kind en zeker ook voor het onderwijs. Deelname is gratis We nodigen ouders/verzorgers van begaafde kinderen uit Almere, van harte uit om samen deel te nemen. De borrel na afloop van de avond biedt mogelijkheid tot uitwisseling met andere ouders.

Na afloop sturen we jullie een evaluatieformulier, waarin we vragen stellen of dit aanbod aan de behoefte zal voldoen of dat er nog andere ideeën zijn om ouders te ondersteunen in begeleiding van hun begaafde kind.

Datum: Donderdag 10 maart 2022

Locatie: OBS De Ontdekking, Razeil 6-9, op de eerste verdieping

Tijden: 19.30u inloop

20.00-21.30u ‘Communicatie de sleutel tot relatie’

21.30-22u borrel.

Meld je vóór 3 maart 2022 aan bij https://forms.office.com/r/iqis0MMZt9

Er is plek voor 20 ouderparen. Deelname op volgorde van aanmelding. Vol is vol.

Heb je ons PlatformHB al eens bezocht? Er is informatie voor verschillende doelgroepen en er staat een agenda met activiteiten. www.platformHB-almere.nl

Wil je vast wat meer lezen over Peers for Parents? https://peers4parents.nl/ Facilitators Peers4Parents Katja van Dalen is naast ECHA-specialist tevens, net als Xandra Moll, facilitator Peers4Parents. Katja heeft haar eigen praktijk ‘NatuurlijkBegaafd’. www.NatuurlijkBegaafd.nl Xandra is werkzaam bij DNKRS. www.DNKRS.nl
Waar en wanneer?

Titel
Ouderavond Peers for Parents

Datum
2022-03-10

Locatie
De Ontdekking, Razeil 6-9, Almere
Waar en wanneer?