Lezing LBBO: Talentenfluisteren en veerkracht! door Els Pronk

Inhoud Talentontwikkeling staat bij vaak hoog op de prioriteitenlijst. Dat is een goede zaak. Zeker als dat betekent dat we de talenten van alle kinderen ontwikkelen. Ook voor de kinderen die gedrag vertonen wat we niet altijd gemakkelijk kunnen begrijpen of wat bij onszelf een reactie oproept. Hoe bouwen we aan veerkracht van deze kinderen en hoe kunnen we hen versterken van binnenuit? Hoe kunnen we voor hen van betekenis zijn, zonder daarbij therapeutisch te worden?

Ontwikkelen van talent is juist voor deze kinderen nog veel belangrijker dan we altijd al dachten. Tijdens deze avond verkennen we hoe talent en veerkracht samenhangen. En hoe wij als professionals daarbij kinderen kunnen ondersteunen door hen van binnenuit te versterken. Ontdekken en het laten groeien van talent is daarbij een belangrijk middel. De talentenbril is daarbij een belangrijk instrument. Dat vraagt ogen die werkelijk op zoek gaan, naar talent op identiteitsniveau, en een waarderende onderzoekende houding. Geen talent is geen optie.

Opbrengst Wat is talent? Wat betekent versterken van binnenuit? Hoe dragen positieve emoties bij aan veerkracht bij kinderen? Hoe kunnen we vanuit de talentenbril bouwen aan de veerkracht en deze kinderen versterken van binnenuit? Uitleg over talent, positieve emoties en veerkracht en kijken voorbij gedrag

Inschrijven via: https://www.lbbo.nl/academie/talentenfluisteren-en-veerkracht
Waar en wanneer?

Titel
Lezing LBBO: Talentenfluisteren en veerkracht! door Els Pronk

Datum
2024-03-04

Locatie
online
Waar en wanneer?