Elementen van veerkrachtig functioneren: Tips van Augeo Foundation


De laatste tijd is er veel aandacht voor veerkracht. Dat kan de vraag oproepen of dat niet een beetje overdreven is. Of veerkracht niet

gewoon een modewoord is. En of niet iedereen veerkracht heeft. Het antwoord is 3x nee. Veerkracht is geen eigenschap die je wel of niet hebt. Voor kinderen die thuis ingrijpende ervaringen meemaken, is het hard werken om veerkrachtig te functioneren. Toch is het voor iedereen mogelijk dat in meer of mindere mate te leren. Augeo Foundation heeft een uitgebreid literatuuronderzoek uitgevoerd naar de elementen die van belang zijn voor het veerkrachtig functioneren van kinderen met ingrijpende ervaringen.

Veerkracht is het vermogen om na tegenslag en ingrijpende ervaringen terug te veren, goed te functioneren en door te groeien. Veerkracht is niet iets waar je mee geboren wordt of niet. Het is een dynamisch proces, waar verschillende elementen invloed op hebben. Bovendien ontwikkelt veerkracht zich in een sociale context: alleen in interactie met anderen kan een kind leren veerkrachtig te functioneren.

Meer informatie en filmpjes: www.breinbijsluiter.nl
Elementen van veerkrachtig functioneren: Tips van Augeo Foundation


Informatie

Titel
Elementen van veerkrachtig functioneren: Tips van Augeo Foundation
Soort informatie
Artikel
Korte omschrijving
De laatste tijd is er veel aandacht voor veerkracht. Dat kan de vraag oproepen of dat niet een beetje overdreven is. Of veerkracht niet gewoon een modewoord is. En of niet iedereen veerkracht heeft. Het antwoord is 3x nee.
21ste eeuwse vaardigheden + PO
Doelen VO
Doelgroep
Hulpverleners,Jongeren,Kleuters,Ouders,Primair Onderwijs,Voortgezet Onderwijs - Bovenbouw,Voortgezet Onderwijs - Onderbouw
Hoogbegaafdheid
Begeleiden
Informatie



Bijlagen

veerkrachtelementen-introductie-1.pdf