‘Als school niet past: Schooluitval en thuiszitten’


Een nieuwe brochure van het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid. Met deze brochure willen we bijdragen aan begrip voor de complexiteit van het probleem en zichtbaar maken dat preventie van schoolverlaten al heel vroeg in de schoolloopbaan van kinderen aandacht verdient.

Link naar de multimedia brochure: https://www.flipsnack.com/C5987AEEFB5/kchb-thema-08-schooluitval-en-thuiszitten/full-view.html

Passend onderwijs verzorgen is niet eenvoudig en het antwoord is niet gelegen in snelle interventies die voor elke leerling identiek zijn. Samen oog hebben voor de individuele match tussen de (hoogbegaafde) leerling en onderwijs en opvoeding en streven naar een systemische aanpak biedt de meest kansen op succes.

Deze nieuwe brochure staat weer boordevol informatie, praktische tips en video’s. Verschillende professionals en een ouder vertellen hoe zij aankijken tegen het onderwerp. De multimediale brochures van het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid kun je zowel printen als online lezen.

Wanneer je een print maakt van de brochure, kun je de video’s bekijken door met je mobiele telefoon of tablet de QR-code van de video te scannen. Je vindt alle video’s ook online in onze Kennisbank. Wanneer je kiest voor online lezen en video’s bekijken vind je alle informatie (artikel, tips en video’s) bij elkaar in de multimediale brochure.
‘Als school niet past: Schooluitval en thuiszitten’


Informatie

Titel
‘Als school niet past: Schooluitval en thuiszitten’
Soort informatie
Artikel
Korte omschrijving
Met deze brochure willen we bijdragen aan begrip voor de complexiteit van het probleem en zichtbaar maken dat preventie van schoolverlaten al heel vroeg in de schoolloopbaan van kinderen aandacht verdient.
21ste eeuwse vaardigheden + PO
Doelen VO
Doelgroep
Hulpverleners,Jongeren,Kinderopvang en Voorschool,Kleuters,Ouders,Primair Onderwijs,Voortgezet Onderwijs - Bovenbouw,Voortgezet Onderwijs - Onderbouw
Hoogbegaafdheid
Begeleiden
Informatie



Bijlagen

kchb-thema-08-schooluitval-en-thuiszitten.pdf